A debreceni görögkatolikus szakkollégium is bemutatkozott a Campus Fesztiválon

Hazai – 2017. július 25., kedd | 17:20

Július 19-23. között rendezték meg a legnagyobb debreceni fesztivált, ahol idén lehetőség nyílt rá, hogy bemutatkozzon a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium is.

Négy nap, kétezer négyzetméter, harminc egyetemi egység, kétszázötven közreműködő, negyven színpadi produkció – ez volt számokban az Egyetem Tér a Campus Fesztiválon. Először „települt ki” a könyvtár, és a nigériai hallgatók Búzadara című slágerét is hallhatta a közönség július 21-én este. Szintén az Egyetem téren volt lehetősége bemutatkoznia a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumnak is.

Az egyetem új címerével díszített hatalmas molinó fogadta a fesztivál nulladik napján a nyitás előtti órákban a sajtó képviselőit, akik a készülődés hajrájába nyerhettek bepillantást. A Debreceni Egyetem Multimédia Kompetencia Központ munkatársai egyperces timelapse-videóban örökítették meg, hogyan épült fel a fesztiválhelyszín. A 10. jubileumi Campus Fesztivál az első olyan alkalom, amikor a már állandó résztvevőnek számító Debreceni Egyetem a nulladik naptól várta a könnyed, de tartalmas és tudományos kikapcsolódásra vágyókat.


„Harminc egyetemi egység kapott lehetőséget azon a pályázaton, amelyen a karok, tanszékek, intézetek egymással versengtek a fesztiválon bemutatkozást jelentő standokért. A leglátványosabb ötletek és bemutatók szerepelhetnek az Egyetem Téren” – mondta a helyszínen Bács Zoltán. A kancellár hangsúlyozta: az egyetem szeretné megmutatni, hogy az intézmény nem csupán egy magába zárkózott, a valóságtól eltávolodott tudományos világ, hanem egy olyan negyvenezres létszámú intézmény, amelynek van egy lazább, könnyedebb, szórakoztató és szórakoztatni tudó oldala is. A standokon bemutatkozó egyetemi egységek mellett az Egyetem Tér színpadán is egymást követték a programok a fesztivál mind a négy napján, délután 3 órától egészen éjfélig.

„Ez a második év, amikor színpadi produkciókkal is készülünk az Egyetem Téren, ahol a Dumaszínház humoristái mellett egyetemisták, középiskolások, tehetségkutatók nyertesei is fellépnek. De szerveztünk zenés és beszélgetős műsorokat is, olyan fellépőkkel, mint a Debrecen Dixieland Jazz Band, a Szilvássy Zoltán rektorral szombat estére Impact néven kiegészült Android együttes, vagy a már lassan egymilliós nézettségű Búzadara YouTube-videó Nigériából érkezett informatikus hallgató alkotói, Dubem K és Tboy” – emelte ki az érdekességeket Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Forrás és fotó: Unideb/Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria