Bencés öregdiák-találkozót tartottak Győrben

Hazai – 2015. május 28., csütörtök | 9:55

A Bencés Diákok Győri Egyesülete május 23-án rendezte meg a győri bencés diákok hagyományos közös érettségi találkozóját. Négyszáz győri bencés öregdiák vett részt az ünnepségen, 1935-ben érettségizettek is képviselték évfolyamukat.

A Loyolai Szent Ignác bencés templomban tartott szentmisét Tóth Konstantin OSB, a gimnázium igazgatója mutatta be. A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium dísztermében tartott ünnepségen a jubilálók nevében Somogyi György, Abda község nyugalmazott polgármestere mondott beszédet, majd átadták a „Győri Bencés Diákokért” elnevezésű díjat, melyet az idei évben Kőrösi Tamás vehetett át a győri bencés diákokért és öregdiákokért végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként.

Péter Tamás, a Bencés Diákok Győri Egyesületének főtitkára, a Bencés Diákszövetség elnökségi tagja a BDSZ nevében átadta az egyetemi ösztöndíjat is, melyet az idei évben Schlőgl Simon orvostanhallgató érdemelt ki. Tóth Konstantin OSB, a gimnázium igazgatója a 75 éve érettségizett Csollány Károly és Tornóczy József bencés öregdiákokat jubileumi emlékéremmel tisztelte meg, Péter Tamás pedig gránit matura oklevéllel köszöntötte őket.

Fotó: Képtár.oszk.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria