Betegek és gyógyítók zarándokoltak Máriapócsra

Hazai – 2017. május 29., hétfő | 16:20

A máriapócsi nemzeti kegyhelyen május 28-án, vasárnap tartották a betegek és gyógyítók búcsúját.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Már az utrenye (reggeli istentisztelet) is ragyogó napsütésben kezdődött a máriapócsi bazilika udvarán, és egész nap jó idővel ajándékozta meg az Úr a sok ezer zarándokot.

A reggeli imádságot követően Laczkó Zsolt debreceni kórházlelkész tartott előadást, majd a betegápolás tapasztalatairól halhattak tanúságtételt a jelenlévők.

A lelkipásztorok órákon keresztül gyóntattak, a folyamatosan érkező hívek imádságos légkörben várakoztak az Eucharisztia ünneplésére.

Kocsis Fülöp érsek-metropolitával együtt a szent liturgián olyan görögkatolikus papok is részt vettek, akik a Közel-Keleten üldöztetést szenvedtek hitükért. 

A prédikációval a miskolci kórházban szolgáló Tóthszegi István buzdította a betegeket, gyógyítókat és hozzátartozókat. Utalt a mennybemenetel ünnepére, és elmondta, Krisztus életében találunk olyan „hegyeket”, amelyek az ő dicsőségét hirdetik, de olyat is, amely fájdalommal teli. Miért lenne másként a mi életünkben? – tette hozzá.

A liturgia végén mindazok, akik felkészültek, részesülhettek a betegek szentségében. Volt olyan áldozópap is, aki kérte a szentséget, majd ő maga szolgáltatta ki másoknak.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria