Bevezetés a Jézus-imába – Szemlélődő lelkigyakorlatot tartanak Budapesten

Megszentelt élet – 2019. július 16., kedd | 12:30

A július 28. és augusztus 3. között tartandó lelkigyakorlatot a Pannonhalmi Főapátság Szent Benedek Tanulmányi Rendháza szervezi, Szászi Balázs családterapeuta, coach és Fehérváry Jákó bencés szerzetes vezetésével. Jelentkezési határidő: július 25. A maximális létszám: 11 fő.

A csendes lelkigyakorlat során a szemlélődő imát gyakorolják a résztvevők. Nem szavaik, képzeletük, érzelmeik lesznek az ima csatornái, hanem a jelenlétet, az ITT-létet gyakorolják: légzésükre, testük észleléseire és Jézus nevének belső megszólalására figyelnek, ennek egyszerűségében keresik Istent, aki VAN, jelen van és cselekszik köztünk és bennünk.

Várják mindazokat, aki szívesen ismerkednének ezzel az imamóddal, és azokat is, akik már ismerik és gyakorolják.

A lelkigyakorlat teljes csendben folyik, vezetett és szabad meditációk váltakozásában, egyéni lelkivezetéssel. Napi 4-6 órát töltenek a résztvevők közös meditációval, emellett a lelkigyakorlat része lesz a megosztás és az eucharisztia közös ünneplése is.

Az elmélyülést, a hétköznapokból való kiszakadást a bentlakás is segíti, ezért ezt minden résztvevő részéről kérik (a budapestiek részéről is).

(Aki komolyabb pszichés problémával küzd vagy pszichiáteri kezelés alatt áll, annak nem ajánlják a lelkigyakorlaton való részvételt.)

Időpont: július 28. (vasárnap) 20 óra – augusztus 3. (szombat) 16 óra
Helyszín: Szent Benedek Tanulmányi Ház, 1112 Budapest, Péterhegyi út 67.

Elhelyezés: egyágyas szobákban, közös mosdókkal.

Javasolt hozzájárulás (szállás, étkezés, szervezés): 60 000 Ft. Akinek nehézséget jelent a részvételi díj kifizetése, kérik, jelezze. Aki pedig további adománnyal tudja támogatni a szervezést, azt is szívesen és köszönettel fogadják.

Jelentkezési határidő: július 25. (illetve a helyek függvényében, max. 11 fő betöltéséig).

Vezetők: Szászi Balázs családterapeuta, coach és Fehérváry Jákó bencés szerzetes

Érdeklődni, jelentkezni a következő e-mail-címeken lehet: szaszi.balazs@gmail.com;
jako@osb.hu

Forrás és fotó: Pannonhalmifőapátság.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria