Bicentenáriumi szalézi búcsúk 2015-ben

Megszentelt élet – 2014. augusztus 23., szombat | 14:04

A szalézi rendfőnök kérésére a szentszéki Apostoli Penitenciária Don Bosco születésének bicentenáriumi évét, a 2014. augusztus 16. és 2015. augusztus 16. közötti időszakot jubileumi évnek tekinti és bizonyos feltételek mellett teljes búcsút engedélyez - tájékoztat a Szaléziak.hu.

Az Apostoli Penitenciária, Őszentsége, Ferenc pápa különleges megbízatására, a jubileumi szentévben teljes búcsút engedélyez a mellékeltek szerint, a szokásos feltételek mellett (szentségi gyónás, szentáldozás és ima a Szentatya szándékára) amely elnyerhető a Szalézi Család és minden hívő számára, aki meggyónja bűneit és a szeretet motiválja. A búcsút felajánlhatják a tisztítótűzben szenvedő lelkekért is, ha teljes mértékben részt vesznek a Bosco Szent János tiszteletére bemutatott szentmisén, vagy eltöltenek némi időt imában Bosco Szent János ereklyéje vagy szentképe előtt, amit egy Miatyánkkal és egy Hiszekeggyel zárnak, valamint egy imával a Szűzanyához és Bosco Szent Jánoshoz:

I. 2015. január 31-én, 2015, Bosco Szent János ünnepén és 2015. augusztus 16-án, a bicentenárium napján;

II. Minden alkalommal, amikor egy csoport részt vesz egy zarándoklaton:

a) Castelnuovo Don Boscón (Colle Don Bosco), Bosco Szent János szülőhelyén, az Istennek szentelt, Bosco Szent Jánosnak dedikált templomban;

b) Torinóban, a Mária a Keresztények Segítségének dedikált templomban, ahol Bosco Szent János földi maradványai nyugszanak, és amelyet ő épített, és amely 1911-ben elnyerte a basilica minor rangot. Ez a szellemi központja az egész Intézetnek.

Azok a keresztény hívők is elnyerhetik a teljes búcsút, akik koruk vagy betegség miatt akadályoztatva vannak, mindaddig, amíg kegyelmi állapotban vannak, és a lehető leghamarabb megfelelnek a szokásos három feltételnek. Időt kell eltölteniük imádságban Bosco Szent János képe előtt, és otthon a lelkükben csatlakozni az ünnepségekhez vagy jubileumi látogatásokhoz, vagy, ha valamilyen más okból akadályozva vannak, mondják el a korábban jelezett imákat és áldozzák fel szenvedéseiket és nehézségeiket az életben.

Magyar Kurír