Bocsánatot kért a Lidl a keresztek eltüntetéséért

Kitekintő – 2017. szeptember 8., péntek | 19:10

Nemzetközi felháborodást váltott ki a Lidl görög élelmiszereinek csomagolása, mely a Santorini szigetén található Athanaszisz-templomot ábrázolja, kupoláján azonban nem látható a kereszt, mert leretusálták a képről. Az áruházlánc közleményben kért bocsánatot a kifogásolt fotó miatt.

Santorini látképének retusált fotója az Európa-szerte árusított Eridanous termékcsalád élelmiszereinek csomagolását díszíti: a kínálatban többek között olívaolaj, görög fűszerkeverék, fetasajt, saláták és péksütemények szerepelnek. A csomagolás dizájnja elsőként Belgiumban váltott ki heves vitát, de Dominik Duka bíboros, prágai érsek is nemtetszésének adott hangot. A cseh főpásztor Görögország prágai nagykövetéhez írt nyílt levelében fejezte ki tiltakozását.

Az áruházlánc azzal indokolta a fotó manipulálását, hogy senkinek a meggyőződését sem akarta megsérteni a csomagolással – most azonban közleményben volt kénytelen elnézést kérni a nemzetközi felháborodás miatt: „Elnézést kérünk mindazoktól, akiket az Eridanous termékcsalád dizájnja megsértett. Hibát követtünk el, amit igyekszünk mihamarabb kijavítani, és kiemelt prioritással kezelni.”

A keresztek eltüntetése főként a közösségi médiában váltott ki heves indulatokat, többen azt is jelezték, hogy nem fognak a Lidl üzleteiben vásárolni.

Forrás: Reuters.com

Fotó: Katholisch.de

Magyar Kurír