Böjte Csaba üzenete a vakációra: Mennyire találják meg a többiek mellettünk a helyüket?

Megszentelt élet – 2018. július 20., péntek | 19:44

Böjte Csaba ferences szerzetes egy kis önvizsgálatra hív a nyár derekán, a vakáció kellős közepén. Csaba testvér július 17-én írt levelét adjuk közre.

Bűnbánat! Az elmúlt évben minden százezer magyarból tizenkilencen megölték magukat, öngyilkosok lettek. Többnyire 50–60 éves férfiak fordultak önmaguk ellen, de sajnos a tavaly öngyilkosság által elpusztult közel kétezer magyar ember között sok-sok szépreményű fiatal lány és fiú is van. Egy falunyi lakosság nem találta a helyét mellettünk, és elment közülünk örökre! El kell ezen gondolkodnunk, ez nem csak az ők dolguk, Isten az ő vérüket rajtunk is számon kéri! Mennyire szerettük, szeretjük egymást, mennyire erősen fogom testvérem kezét?

Szent Péter figyelmeztetése mindannyiunknak szól: „Józanok legyetek és vigyázzatok. Ellenségetek, a sátán, ordító oroszlán módjára ott kószál mindenütt, és keresi, kit nyeljen el.” (1Pt 5,8)

A nyári vakáció a bűnbánat, az újratervezés ideje is! Egy hosszú tanév végén fontos, hogy elcsendesedjünk, magunkba nézzünk, önmagunkat értékeljük, és ha kell, újratervezzük életünket. Fontos lenne, hogy kimondjuk, hogy a mi legnagyobb ellenségünk a bűn! Életemet, családomat, közösségemet egyedül a bűn tudja tönkretenni, pusztulásba sodorni, kárhozatra taszítani.

Mennyi csoda történt a mi városunkban, a mi életünkben, az isteni gondviselésnek hány csodáját láthattuk, tapasztalhattuk csak az elmúlt években; de vajon én tudok-e magamba nézve, bűnbánatot tartva új életet kezdeni férjemmel, feleségemmel, családom tagjaival, barátaimmal?

Szeretettel,
Csaba testvér

Forrás: Magnificat.ro Facebook-oldala

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria