Brenner József nagyprépost gyémántmiséje

Hazai – 2017. július 4., kedd | 12:42

Pappá szentelésének hatvanadik évfordulóján gyémántmisét mutatott be június 25-én a szombathelyi székesegyházban Brenner József nagyprépost a paptestvérek és több száz hívő jelenlétében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Császár István egyházmegyei kormányzó a szombathelyi püspökség papjainak nevében gratulált a jubilánsnak, majd felolvasták Ferenc pápa üdvözlő levelét, melyben Róma püspöke apostoli áldását küldte főtisztelendő Brenner József nyugalmazott püspöki helynök, nagyprépost apát, spirituális életére – bőséges mennyei kegyelmeket kérve számára, s a szentséges Szűz Mária anyai pártfogását, hogy növekvő hűséggel és belső örömmel folytassa Istennek és Egyházának szentelt imádságos papi hivatását.

Brenner József a szentmise végén e szavakkal adott hálát hatvanéves papi szolgálatáért: „Különösen nagy szeretettel gondolok édesapámra, édesanyámra. Előbbi a hit, utóbbi a jótékonyság magvát plántálta el bennem. László testvérem az önzetlenségben és a szerénységben volt példaképem, János szeretetben, akit pappá szentelésem évében kegyetlenül meggyilkoltak. Nem volt könnyű pappá lenni, sokan akadályoztak és sok-sok megaláztatásban is részem volt, de Isten mindig kézen fogva vezetett. Sok emberrel találkoztam, sok-sok szeretetet kaptam, s végül elértem célomat.”

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye/Horváth László

Fotó: Soproni Mónika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria