Budapest XV. kerületének díszpolgára lett Vitai Attila rákospalota-MÁV-telepi plébános

Hazai – 2016. október 28., péntek | 17:47

A díszpolgári cím október 23-i átadásakor hosszan méltatták az idén nyáron, nyolcvanéves korában nyugdíjba vonult Vitai Attilát, kiemelve a rákospalota-MÁV-telepi Jézus Szíve-templom plébánosaként huszonhat éven át végzett kiemelkedő szolgálatát – szerkesztőségünket Tóth János tájékoztatta.


A kerületi ünnepségen elhangzott, hogy a közvetlenségéről, szerénységéről, műveltségéről és humoráról ismert pap nagyon családias és aktív közösséget formált a plébánián, az országban az elsők között indított Karitász-csoportot, visszaigényelte és felújíttatta a korábban államosított közösségi házat.

Szolgálata idején megtörtént a nagy méretű és igényes művészi alkotásokkal díszített rákospalota-MÁV-telepi Jézus Szíve-templom teljes külső és belső felújítása, a plébánia elismert és aktív szereplője lett kerület életének. Mint elhangzott, hívők és nem hívők egyaránt ismerik és szeretik, a nyugalmazott plébános valóban köztiszteletben áll: emberi értékeivel és papi szolgálatával egyaránt kiérdemelte a díszpolgári címet.

Fotó: Xvmedia.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria