Bűnbánati nap és eucharisztikus hálaadás a felvidéki Szepsiben

Kishírek – 2015. december 23., szerda | 10:08

Közös bűnbánatra és eucharisztia ünneplésre gyűlt össze december 22-én a tantestület vezetésével a szepsi iskola.

Az esperesi körzet papjai, miután kiszolgáltatták a bűnbánat szentségét, az egybegyűltekkel együtt a kölcsönös megbocsátás és kiengesztelődés jeleként Pásztor Zoltán püspöki helynök vezetésével átmentek a szent kapun, majd szentmisében adtak hálát a kapott kegyelmekért.

A szentmise záró részében a helynök átadta Seman Tibor káplánnak és a szociális kurátoroknak a diákság és a hívek adományát, amelyet a „Jónak lenni jó” és „Ajándékozz egy kiló szeretetet” akció keretében hoztak el a templomba.

Néhány évvel ezelőtt a magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azzal a nem titkolt hagyományteremtő céllal indította el a Nemzet Kenyere Adományozó Napot, hogy Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén minden magyarországi megye és a határon túl élők egy-egy csoportja liszt és kenyér adományban részesüljön abból az őrölt búzából, amelyet a nyár folyamán a Kárpát-medence gazdái adtak össze Szent István király ünnepe kapcsán. Taskó József, a kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke november 19-én, Mezőcsáton 500 kg lisztet ajándékozott a szepsi egyházközségnek, amit december 13-án Szepsiben a nyugdíjasok klubjában ünnepélyesen át is adott.

Az egyháztanács úgy döntött, hogy a liszt egy részét ötven kg-ként tovább ajándékozza a város két iskolai étkezdéjének és a Szent Erzsébet Idősek Otthonának. A fennmaradó részből karácsonyra egy-egy kenyeret süttetett a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Intézmény családjai asztalára.

Forrás és fotó: Romkat.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria