Család és művészet címmel indít új előadás-sorozatot a Képmás magazin

Hazai – 2017. február 27., hétfő | 14:52

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány új sorozatában a tematikus előadásokat egy-egy művészeti élménnyel teszik vonzóbbá, szórakoztatóbbá. A „Család és művészet” Képmás-estek első alkalmát március 16-ára hirdették meg „Én családom, te családod, mi családunk” címmel.


A Képmás-estek havi rendszerességű sorozata kilencéves múltra tekint vissza, beszélgetéseiket és előadásaikat a budapesti Szent Margit Gimnáziumban tartották eddig, majd 2015 őszétől a Várkert Bazár lett az új helyszín. A márciusban véget érő előző hat alkalom témája A pénz és mai életünk, kultúránk kapcsolata volt, most pedig az új Család és művészet című sorozat kezdődik a Várkert Bazárral közös szervezésben.

Március 16-án, 19 órától az Én családom, te családod, mi családunk előadás keretében  egy házaspár és egy családterapeuta segítségével a következő kérdések kerülnek fókuszba: Mikor jön el az ideje egy párkapcsolatban a másik családjával való megismerkedésnek? Milyen problémák adódhatnak abból, ha a két fél nagyon különböző környezetből jön, és emiatt más érték- és szokásrendszerből merít? Hogyan lehet viszonylag zökkenőmentesen egy fedél alatt élni a szülőkkel? A tipikus konfliktusokat és élethelyzeteket improvizációs jelenetek formájában a Momentán Társulat művészei, Boldoghy Borbála és Kiskovács Attila adják elő, a szakértő vendég Mihalec Gábor pszichológus, pár- és családterapeuta lesz.

Április 6-án Társak a magányban címmel tartanak előadást, május 26-án pedig  az „Elég jó anya vagyok?” kérdésre keresik a választ az Anyajegy címmel meghirdetett esten.

Forrás és fotó: Várkert Bazár Facebook-oldala; Képmás.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria