Családcsoport-vezetői képzés indul az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Hazai – 2016. március 10., csütörtök | 9:54

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Családreferatúrája a tavalyi családszinódus szellemében idén is meghirdeti az egyházmegye közösségei számára a „Gyűrűskönyv” nevű képzési programját házascsoport-vezetőknek. A képzés április 1-jén kezdődik.

„Kívánatos lehetőséget biztosítani arra, hogy kis családközösségek jöjjenek létre, mint az evangéliumi értékek élő tanúi” – olvasható a családokkal foglalkozó tavalyi püspöki szinódus zárójelentésében.

A családszinódus lelkületéből kiindulva az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye házascsoport-vezetői képzést indít, amelyre várják mindazok jelentkezését, akik már tagjai egy-egy közösségnek, vagy új közösség indításán gondolkoznak.

A Gyűrűskönyv, amelyet a résztvevők megkapnak, gazdag elméleti anyagot tartalmaz a közösség működésének szempontjairól, így például a közösség indításáról, céljairól, szervezésről és vezetésről, a találkozók témáiról, a nehéz helyzetek kezeléséről, és a kommunikációs magatartásról. A képzés a témákat interaktív módon dolgozza fel.

A program keretében a résztvevők 5+1 alkalommal találkoznak.

Időpontok: április 1., április 15., május 6., május 13., május 27. (18–21 óráig). A hatodik találkozóra ősszel kerül sor.

Helyszín: Budapest, III. kerület, Kórház utca 37.

Jelentkezés: március 20-ig a pasztoral@katolikus.hu e-mail-címen.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Családreferatúrája

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria