Családtábor és párkapcsolatépítés Gyulán

Hazai – 2017. június 28., szerda | 16:02

„A jó ember jó kincseiből jót hoz elő” (Lk 6,45) – e szentírási mondat jegyében hirdették meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye családtáborát, amelyet június 22–25. között tartottak Gyulán. A közel 100 fős tábor résztvevői az egyházmegye különböző családos közösségeiből érkeztek.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynöksége áprilisban zarándoklatot szervezett Nagyváradra, Szent László városába. A zarándokok egy Szent László-címert ábrázoló lobogóval tértek haza útjukról, melyen Lukács evangéliumának egy mondata szerepel: „A jó ember jó kincseiből jót hoz elő” (Lk 6,45). Ennek az evangéliumi mondatnak a jegyében hirdették meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye családtáborát, amely június 22–25. között volt Gyulán, s amelynek résztvevői az egyházmegye családos közösségeiből érkeztek.


A házaspárok először Domján Mihály előadásai segítségével tekintettek rá, hogy mit jelent a párkapcsolatban örömmel adni és örömmel elfogadni. Az előadó családterápiás tapasztalataiból merítve mutatott lehetőségeket, hogyan lehet erősíteni azt a légkört, amely egymás értékeinek megbecsülését, egymás elfogadását magában hordozza. A felnőttprogram a CsaládKözPont párkapcsolat-építő feladataival folytatódott. Szombaton a házaspárok a talentumaik számbavétele után az egyházi közösségekbe kapcsolódás lehetőségeivel foglalkoztak.

A felnőttprogramok alatt a gyermekek – különböző korcsoportokban – játékosan ismerkedtek Szent László életével, erényeivel. A gyermekprogramok megvalósításában egyetemista, illetve középiskolás, közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok működtek közre.

A családok közötti kapcsolatokat építették a lelki programok, a Szent László-vetélkedő, a kézműves-foglalkozások, a városismereti játék, a táncház és az éjszakába nyúló esti beszélgetések.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria