Csirkét, kacsát, nyulat osztott a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján

Külhoni – 2018. július 10., kedd | 10:00

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületével (KMNE) közösen szervezett „önellátó nagycsalád” program keretében kacsát, csirkét, nyulat ajándékozott június végén a Máltai Szeretetszolgálat hetven családnak.

Július 29-én Beregardón osztották szét a kisállatokat a két szervezet munkatársai a háztájival is foglalkozó családoknak. A legtöbben csirkét igényeltek, de volt, aki inkább kacsát és nyulat kért. A jószágok felneveléséhez takarmányt is adományozott a karitatív szervezet.

Reggel 9 órára Kárpátalja több településéről is a helyszínre érkeztek a kedvezményezett családok, őket a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete választotta ki. A szervezet évek óta együttműködik a Máltai Szeretetszolgálattal, legutóbb például közös kerékpárosztást szerveztek a tömegközlekedéssel ritkán ellátott településeken élőknek. A mostani kisállatosztásra sokan hozták magukkal gyermekeiket is, akik nagy lelkesedéssel segítettek a számolásban és az elszabadult kis jószágok összefogdosásában. A szétosztott adományt kárpátaljai vállalkozóktól vásárolta meg a karitatív szervezet.

A kárpátaljai „Önellátó nagycsalád” program idei akciójára összesen 148 család jelentkezett, közülük 70 család részesült a támogatásban. 5 család kapott nyulat, 16 család kacsát és 48 család csirkét, egy család igényelt méhcsaládot, emellett mindegyik háztartás 20 kilogramm táppal és 50 kilogramm terménnyel gazdagodott.

Forrás és fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria