Csongrád Megye Sajtódíját kapta a Szeged-Csanádi Egyházmegye magazinja

Hazai – 2017. március 22., szerda | 10:39

Az éremből és oklevélből álló díjat a Toronyirány magazin felelős szerkesztője, Antal Zsolt vette át Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal dísztermében március 14-én rendezett ünnepségen.

Az elismerés annak az egyénnek vagy közösségnek adományozható, aki vagy ami az írott, valamint az elektronikus sajtó területén huzamosabb időn keresztül tárgyilagos, hiteles tevékenységével jelentősen hozzájárul Csongrád megye értékeinek bemutatásához, hírnevének növeléséhez, a lakosság informáltságának bővítéséhez.

A díj átadásakor Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, 2009. december elején, nyilvános sajtórendezvényen mutatták be először a Szeged-Csanádi Egyházmegye gondozásában negyedévente megjelenő Toronyirány című családi magazint. Az akkori rendezvényen Kiss-Rigó László püspök így fogalmazott: „A most induló lapot nem hivatalos közlönyként kívánjuk működtetni, fő célja az egyházmegye közösségének összefogása, az itt élő katolikusok identitásának erősítése lesz”.

Kakas Béla hozzátette: a Toronyirány az újságírás műfaji gazdagságát felhasználva sokszínű tájékoztatást nyújt olvasóinak, korszerű és közérthető módon. A magyar sajtó napján ezért a munkáért szeretnénk köszönetet mondani, az alapítóknak és a szerkesztőség valamennyi egyházi és világi munkatársának – fogalmazott a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Szegedma.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria