Cursillo-csoportok hálaadása Sopronban

Hazai – 2017. január 11., szerda | 12:13

Hálaadásra gyűltek össze a soproni Szent István-templomban a Cursillo imaközösség tagjai december 29-én. A szentmisét Butsy Lajos fertőrákosi plébános, sopronkőhidai börtönlelkész mutatta be, Finta József csepregi esperes, plébános koncelebrálásával és Holpár Balázs diakónus szolgálatával.

Győrből, Hegykőről, Fertőszentmiklósról, Pinnyéről és más helységekből is érkeztek az ünnepre.

Butsy Lajos homíliájában arra biztatott, hogy a „Jónak lenni jó” karácsonyi akció váljon egész évessé, mert állandóan szükség van a segítő munkára.

A keresztény ember szeretettel szolgálja társait, készségesen enyhíti mások terheit, ugyanakkor türelemmel hordozza saját keresztjét. Vállalja bajait, betegségeit, bölcsen éli öregkorát, miként az evangéliumban említett Simeon, mert megélhette és mi is megélhettük a Megváltó eljövetelét – fogalmazott a szónok, majd arra buzdította a jelenlévőket, hogy legyenek állhatatosak a szolgálatban, így arathatják le az üdvösség gyümölcsét.

A déli Úrangyala imádság után éneklés, a rábacsécsényi Czankné Ági szavalata, majd az elmúlt év értékelése tette teljessé a találkozót.

A 2016-os év kiemelt eseménye volt a cursillósok életében a sopronkőhidai börtönben augusztusban tartott Cursillo-tanfolyam, melyen huszonegyen vettek részt. A soproni csoport azóta is segíti az ottani pasztorációt, a rabok lelki gondozását. December 23-án Veres András győri megyéspüspök mutatott be szentmisét a fogvatartottaknak. A Cursillo-csoport tagjai további segítséget ígértek Butsy Lajos börtönlelkésznek az új esztendőben.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Oláh László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria