Diakónust szenteltek Nagybecskereken

Külhoni – 2017. május 27., szombat | 15:02

Urunk mennybemenetele ünnepén, május 25-én Német László SVD nagybecskereki püspök állandó diakónussá szentelte Mészáros Attila padéi és csókai hitoktatót.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentelést megelőzően a főpásztor hangsúlyozta: a diakónusok arra kaptak meghívást, hogy a szolgáló Krisztus képét öltsék magukra. Beszélt arról, hogy az állandó diakónus hivatását az Egyházban hármas feladatkör jellemzi: az igehirdetés, az Eucharisztia és a szeretet szolgálata.

Gyerekkorom óta ministrálok, és mindig szívesen veszek részt a liturgiákon. Isten kedvet ébresztett a lelkemben a papi hivatásra, amelyet a katolikus gimnázium és a hittudományi főiskola elmélyített. Ugyanakkor mindig is vágytam arra, hogy családot alapítsak, és így született meg a döntésem, hogy családapaként és állandó diakónusként szeretném szolgálni az Egyházat – mondta hivatásáról Mészáros Attila, aki 2015-ben kötött házasságot Gál Líviával.

Amikor örök hűséget esküdtünk egymásnak, akkor azt is megfogadtuk, hogy jóban és rosszban is egymás mellett állunk majd, így nem volt nehéz beleegyeznem abba, hogy a férjem ezt az élethivatást válassza. Már a házasságkötésünk előtt is beszéltünk erről, és úgy gondoltam, hogy ez az ő döntése kell, hogy legyen, én pedig támogatom. Tisztában vagyok azzal is, hogy a diakónusfeleségeknek áldozatokat is kell hozniuk – nyilatkozta Gál Lívia.

Attila és Lívia házasságát eddig egy gyermekkel, Istikével ajándékozta meg a Jóisten. A diakónusszentelésre Mészáros Attila szülőfalujából, Padéról, jelenlegi lakóhelyéről, Csókáról, valamint Észak-Bánát több plébániájáról is érkeztek hívek.

Állandó diakónussá szentelése alkalmából Mészáros Attila a 18. zsoltárból választott egy gondolatot: „Az Úr menedékem, váram, szabadítóm. Istenem, sziklám, hozzá menekülök. Védőpajzsom, üdvösségem záloga, mentsváram, akit magasztalok” (Zsolt 18,3).

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria