Diakónusszentelés a Nyíregyházi Egyházmegyében

Hazai – 2015. november 23., hétfő | 19:04

November 21-én, szombaton, az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén Orosz Atanáz püspök, a Nyíregyházi Egyházmegye adminisztrátora diakónussá szentelte Erdei Tamás papnövendéket.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

November 21-én, szombaton, az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén, a máriapócsi kegytemplomban a 10 órakor kezdődő Szent Liturgián Orosz Atanáz püspök, a Nyíregyházi Egyházmegye adminisztrátora diakónussá szentelte Erdei Tamás görögkatolikus papnövendéket.

Orosz Atanáz a prédikációban így fogalmazott: A „pócsi szép templomban kinyílott egy szép rózsa” – énekeltük az ősz kezdetén, de ma is aktuális ez az ének az Istenszülő templomba vezetésének ünnepén. Örömünnep ez a mai, amelyet a karácsonyi böjt idején is ünnepként élünk meg. A három éves Mária, aki táncra perdül a templomban, ugyanaz a szolgáló lélek, aki majd az angyal üzenetét fogadja.

A „pócsi szép templomban” egyházunk újabb bimbója fakadt, hiszen diakónust szentelünk. Erdei Tamás már Rómában, a görögkatolikus kollégiumban megtanulta, hogy a diakónus szó nem a diákból, hanem a szolgálatból ered.

Szentelésekor mindannyian imádkozzunk érte, hogy hűséges maradjon a rábízott szolgálathoz, és érezze, hogy ő Jézus Krisztus munkatársa.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria