Didier Drogbát méltatja a Vatikán

Kitekintő – 2012. május 23., szerda | 14:42

Elismerését fejezte ki a Vatikán az Bajnokok Ligáját szombaton megnyerő angol Chelsea egyik játékosának, a katolikus Didier Drogbának – írja a CNA. Drogba Istennek is megköszönte a győzelmet.

A Szentatya és a Vatikán mindig is érdeklődött az olyan sportolók iránt, akik példaképek lehetnek mások számára – mondta ezzel kapcsolatban május 21-án a CNA-nak a vatikáni sporthivatal egyik munkatársa, Kevin Lixey atya. Hozzátette: ha ezek a sportolók köszönetet mondanak Istennek a tehetségükért, az csak jó hatással van a rajongóikra.

Didier Drogba csapata, a Chelsea május 19-én, szombaton este nyerte meg a Bajokok Ligáját a nála esélyesebb Bayern Münchennel szemben. Utóbbi ötödször igyekezett megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatot, míg a londoniak első győzelmükre hajtottak. A meccsen a hazaiak szereztek vezetést a 83. percben, majd a Chelsea a 88. percben egyenlített, a gólszerző, így a meccs hősévé váló Drogba utolsó mérkőzését játszotta a londoni csapat színeiben. A mérkőzés végül a tizenegyesek segítségével dőlt el a Chelsea javára, itt is Drogba lőtte a mindent eldöntő büntetőt. A 34 éves elefántcsontparti származású játékos mindkét gólja után keresztet vetett.

Mint a meccs után nyilatkozta, hisz a sorsban, és sokat imádkozik. A sors most ezt rendelte neki. „Isten csodálatos” – tette hozzá. 

Drogba, akinek nyugat-afrikai szülőföldjét az előző évtizedben polgárháború sújtotta, tagja az Igazság és Kiengesztelődés Bizottságának. Tavaly a Time magazin a száz legbefolyásosabb ember közé választotta. 

Magyar Kurír (szg)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!