Digitális múzeumpedagógiai játékok több mint 40 múzeum részvételével

Kultúra – 2020. november 27., péntek | 10:31

A Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében nagy sikerrel zajlott a november 23-i Feltalálók Napjához és a Tudomány Világnapjához kapcsolódó digitális múzeumpedagógiai oktatási nap. A kapcsolódó digitális tartalmak továbbra is elérhetők.

A Digitális Edukációs Múzeumi Órák, azaz DEMÓ 3 Híres magyarok névvel meghirdetett programjára több mint 550 pedagógus regisztrált mintegy 17 ezer diák bevonásával az ország minden régiójából és határon túlról is. A DEMÓ-naphoz csatlakozó 3–12. évfolyamos diákok összesen 42 magyarországi múzeum és kiállítóhely, köztük egyházi múzeumok 78 digitális feladata, foglalkozása között barangolhattak, 6 összeállított virtuális feladatsor segítségével, korosztályi ajánlásokkal.

A múzeumok aloldalainak megtekintési száma már most több tízezernél jár a virtualismozaikmuzeumtura.hu oldalon és a felhasználók száma folyamatosan emelkedik, hiszen

a digitális tartalmakat oktatási célból mindenki számára ingyenesen elérhetővé tették a szervezők.

Jocó bácsi Redmenta kvízjátéka híres magyar feltalálókról; élő történelem Erzsébet királyné gödöllői hétköznapjain keresztül; virtuális túra, amely bemutatja, hogyan vált világhírű költővé Petőfi Sándor; LearningApps feladat az egri vár nagyjairól; Kahoot játék Kodály népzenekutatói munkásságáról; Thinglink virtuális séta híres magyar személyekről, akik nagy változást hoztak a történelemben; online puzzle a Ford T-modellről; Genially játék a New York kávéház különleges történetéről egy reklámfogáson keresztül és még számtalan érdekesség.

Az összegyűjtött és rendszerezett edukációs kisfilmek, videók, tankockák, kvízek, online fejtörők és feladatok könnyen kapcsolhatóak a tananyaghoz és legnagyobb előnyük a sokrétű felhasználhatóságban rejlik, legyen szó akár hagyományos tantermi oktatásról, ahol csoportmunkában dolgozhatnak ezzel a diákok, vagy éppen otthoni digitális oktatásról, ahol egyénileg oldhatják meg a feladatokat.

Forrás és fotó: Mozaik Múzeumtúra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria