Diplomaosztó ünnepség az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Hazai – 2015. július 16., csütörtök | 11:02

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola június 30-án, kedden tartotta diplomaosztó ünnepségét, amelyen háromszáz hallgatónak adtak oklevelet – tudósít a főiskola sajtóközleményében.

 

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán évente két alkalommal tartanak diplomaátadó ünnepséget. A téli ünnepségen elsősorban a hét féléves szociálpedagógus-képzést elvégzők, a nyári rendezvényen az óvodapedagógusok, a tanítók és a kántor szakos hallgatók veszik át oklevelüket, valamint mind a téli, mind a nyári eseményen számos másoddiplomás képzésen végzett gyakorló pedagógus is átveheti oklevelét. 2015 telén közel ötszáz, a nyári rendezvényen pedig közel háromszáz hallgató ünnepelhetett.

 

A rendezvényt Fülöpné dr. Erdő Mária, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora nyitotta meg köszöntőjével. Ezt követően ünnepi beszédekre és műsorra, valamint az intézményi kitüntetések, a Váci Katolikus Felsőoktatásért díj, a Migazzi Kristóf-díj, valamint dicsérő oklevél átadására került sor. Az átadott díjakat az intézményért végzett kiemelkedő munkáért adják át oktatóknak, dolgozóknak és diákoknak egyaránt, amelyek közül az oktatókat az egykori váci püspökről elnevezett Migazzi Kristóf-díjjal jutalmazzák. Az esemény a végzős hallgatók eskütételével és a diplomák átvételével folytatódott. Ebben az évben a végzett hallgatóktól a szokásos fehér rózsán kívül Szent Pál Szeretethimnuszának soraival búcsúzott a főiskola.

A rendezvény állófogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Fotó: Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria