Egészségügyi megállapodást kötött a főváros I. kerülete és a Szent Ferenc Kórház

Hazai – 2018. február 26., hétfő | 11:42

Támogatási szerződést kötött a Budavári Önkormányzat a II. kerületi Szent Ferenc Kórházzal, emellett egy ötmillió forintos eszközvásárlást lehetővé tévő pénzügyi támogatást is nyújtott az intézménynek – jelentették be február 23-án egy budapesti sajtótájékoztatón.

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület polgármestere elmondta, a megállapodás értelmében az I. kerületi lakosok is igénybe vehetik a kórház szolgáltatásait, valamint számukra is elérhetővé válik az egyházi intézmény otthonápolási képzése, amelyen szakemberek ápolási technikákat tanítanak.

A polgármester fontosnak nevezte az együttműködést, hiszen – mint mondta –, az I. kerületben nagy számban élnek idős emberek, és mivel a kerületben nincs kardiológiai ellátás, ezért is szükséges, hogy a kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá alakítandó Szent Ferenc Kórházban megkapják ezt az ellátási formát is.

Utóbbival összefüggésben az I. kerület ötmillió forint pénzügyi támogatást is nyújtott a kórháznak – tette hozzá a polgármester, amelyből három defibrillátort és egy EKG-készüléket vásárolt az intézmény.

Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója arról beszélt, azzal, hogy 3 milliárd forintból egy 150 ágyas kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá alakul a II. kerületi intézmény, megfelelő ápolási, ellátási hátteret tudnak nyújtani a budavári lakosoknak is.

Forrás: MTI

Fotó: Ittlakunk.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria