Egyetemisták búcsúját tartották Mátraverebély-Szentkúton

Kishírek – 2016. szeptember 26., hétfő | 10:08

Szeptember 24-én és 25-én egyetemista fiatalok zarándokoltak Mátraverebély-Szentkútra, a minden évben megrendezett egyetemi búcsúra. Az ünnepi szentmisét Pákozdi István egyetemi lelkész mutatta be.

Nyolc évvel ezelőtt Kálmán Peregrin OFM kegyhelyigazgató kérésére szeptember utolsó vasárnapja lett a nemzeti kegyhely egyetemi búcsúja, amelyre rendszerint gyalogos zarándoklat keretében érkeznek az egyetemisták. Az út a salgótarjáni Kisboldogasszony-főplébániától indult. Szombat este Kálmán Peregrin a gyónásról tartott előadást, amely lelki felkészülésként is szolgált.  

A vasárnapi búcsúi szentmisét Pákozdi István budapesti egyetemi lelkész tartotta. Prédikációjában a vasárnapi evangéliumhoz (vö. Lk 16,19–31) kapcsolódóan Assisi Szent Ferencről, a kegyhely „háttér-szentjéről”, az önként Lázárrá vált „Poverellóról” szólt, aki ma is példát ad nekünk Isten igéjének meghallására, befogadására, követésére. Pákozdi István hangsúlyozta: nekünk is az ő útján kell járnunk, a kinyilatkoztatás szavának életre váltásában, nemzetünk, társadalmunk ezeréves értékeinek megvédésében.

A zarándoklaton negyven egyetemista és főiskolás vett részt.

Forrás: Budapesti Katolikus Egyetemi  és Főiskolai Lelkészség

Fotó: Egri László

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria