Egyházi kórusok találkozóját rendezték Csíkban

Külhoni – 2017. április 26., szerda | 9:00

Húsz kórus nyolcszáz tagja énekelt Isten dicsőségére április 22-én, szombaton a Felcsíki Egyházi Kórusok Találkozóján. Az immár 23. alkalommal megrendezett eseménynek ezúttal a csíkszenttamási római katolikus templom adott otthont.

A kórustalálkozó szentmisével kezdődött, melyet Berszán Lajos kanonok, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola alapítója celebrált. Prédikációjában hangsúlyozta: minden keresztényt azzal bízott meg a jó Isten, hogy álljon ki mellette, tegyen tanúságot róla. Akinek jó hangot adott, annak áldozatot kell adnia, és dicsőítenie kell Őt – fogalmazott Berszán Lajos, majd hozzátette, az egyházi kórusokban való éneklés nem szereplés, hanem szolgálat.

Az iskolaalapító kanonok szentbeszéde végén arra biztatta a jelenlévőket, őrizzék őseik hagyományát, és reményét fejezte ki, hogy majd Márton Áron püspök boldoggáavatási szertartásán is együtt énekelhetnek.

A szentmisét követően a hagyományokhoz híven minden kórus két-két művet adott elő.

A következő egyházi kórustalálkozó házigazdája a Csíknagyboldogasszony-egyházközség (Csíkkarcfalva-Csíkjenőfalva) kórusa lesz.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Teutsch Tamás 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria