Egyházi személyek kitüntetése Újbudán

Megszentelt élet – 2014. március 14., péntek | 17:49

Újbuda Önkormányzata az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseink tiszteletére rendezett ünnepségen adta át a kerület legfontosabb elismeréseit is. Pro Urbe díjat kapott Kállay Emil piarista szerzetes. Pákozdi István, a Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség vezetője a Pro Communitate kitüntetést vehette át - tájékoztat az Újbuda TV.

Újbuda Önkormányzata március 14-én a Gárdonyi Géza Általános Iskolában rendezett ünnepségen emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Az ünnepséget a Gárdonyi iskola kórusa nyitotta meg a Himnusszal, majd Simicskó István államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője mondta el ünnepei beszédét, amelyet Hoffmann Tamás polgármester megemlékezése követett. A nemzeti identitásunkat meghatározó esemény üzenete napjainkban is egyértelmű: az együttműködés, a társadalmi egység megteremtése népünk boldogulásáért – fejtette ki gondolatait a polgármester.

Az ünnepségen átadták a kerület legfontosabb elismeréseit is. Az Újbuda polgáraiért, a kerület szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kimagasló társadalmi tevékenységért járó Pro Communitate kitüntetést Vadász Viktor és Vadász Viktorné (Belik Ágnes), a „Játékforrás játék- és élménybolt” tulajdonosai, valamint az ifjúság oktatásáért, neveléséért és hitbeli fejlődéséért végzett tevékenység elismeréseként Pákozdi István, a Budapesti Katolikus Egyetemi és Főiskolai Lelkészség vezetője vehette át.

A városrész fejlődéséért, az ott élők életkörülményeinek javításáért és maradandó értékek teremtéséért adható Pro Urbe díjat a polgármester Kállay Emil piarista szerzetestanárnak adta át, aki a szentimrevárosi közösségért végzett több évtizedes munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést. Pro Urbe díjat kapott Kunkovács László néprajzkutató, fotóművész is, aki Újbuda szellemi javainak gyarapításáért és nemzetközi sikereiért részesülhetett az elismerésben.

Az Újbuda kiváló sportolója címet Dani Áron atléta, utánpótlás sportoló és Osváth Richárd Sándor vívó érdemelte ki, akik fiatal koruk ellenére nemzetközi versenyeken is kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek. Az Újbuda kiváló edzője címet pedig Schulek Dávid nevelő edző vehette át a röplabda sportág utánpótlás-nevelésében és a nemzetközi versenyekre való felkészítésben végzett teljesítményéért. Magas színvonalon végzett munkájáért kiváló edző címet adományoztak Buttás Pál kosárlabdaedző, szakvezetőnek is.

Magyar Kurír