Egyházmegyei általános iskolák idegen nyelvi versenye Sárváron

Kishírek – 2019. március 28., csütörtök | 15:43

Március 22-én Sárváron rendezték meg a Szombathelyi Egyházmegyében működő általános iskolák idegen nyelvi versenyét, melyre öt iskolából érkeztek diákok.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Celldömölkről a Szent Benedek Iskola, Zalaegerszergről a Mindszenty-iskola, Jánosházáról a Szent Imre Általános Iskola, Kőszegről az Árpád-házi Szent Margit Iskola és Szombathelyről a Brenner-iskola tanulói vettek részt a sárvári megmérettetésen – amelyet  iskolai fordulók előzték meg.

A sárvári iskolában jelenleg is zajló bővítési munkálatok miatt a helyi polgármesteri hivatalban tartották meg a versenyt, amelyen német és angol nyelveken mérték össze tudásukat a diákok, ötödiktől a nyolcadik évfolyamokig.

Csapatversenyt idén nem tartotta, egyéni küzdelmek zajlottak. A feladatlapok kitöltésével a következő készségeket mérik fel: nyelvtan, szókincs, szövegértés – ismertette Germánné Cseszkó Blanka, a sárvári Szent László Általános Iskola tanára, a verseny egyik szervezője.

Az eredményhirdetésen Székely János megyéspüspök köszöntötte a verseny résztvevőit. A főpásztor Wimmer Roland sárvári plébánossal együtt adta át a díjakat az arra érdemes versenyzőknek.

Az egyházmegyei idegen nyelvi verseny eredményeiről itt tájékozódhatnak.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria