Egyházmegyei zenei és közösségépítő tábort szerveztek Kecskeméten

Hazai – 2015. augusztus 28., péntek | 17:40

A kecskemét-széchenyivárosi Szent Család-plébánia adott otthont a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye zenei és közösségépítő táborának 2015. július 19. és 25. között, melynek kapcsán online elérhető és bővíthető kottatár is létrejött. A Parázs Pasztorális Központ tájékoztat.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet támogatásával megvalósuló egyházmegyei zenei és közösségépítő program legfontosabb rendezvénye volt. A Kecskemét-széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület és a Lajosmizsei Jászok Ifjúsági Egyesület szervezte, főbb célkitűzései az egyházmegye ifjúsági csoportjai  közötti kapcsolatépítés, a zenei szolgálatban való fejlődés, valamint közösségépítő játékok tanítása-tanulása voltak. E három célkitűzés összekapcsolásával sikerült megteremteni a közösségépítés előmozdításának egy újabb fórumát.


A táborozók délelőtt zeneelméleti előadáson, majd műhelyszeminárium keretében gitároktatáson vehettek részt, kezdő és haladó csoportban. Délután újabb műhelyszeminárium, valamint kulturális programok várták a fiatalokat. Salacz László és Kovács András jóvoltából részt vehettek a Leskowsky Hangszergyűjtemény foglalkozásain. Az Eucharist Együttes képviseletében Gável András és Gável Gellért is ellátogatott a táborba, tanúságot téve szolgálatukról, a dicsőítésről, és bemutatták a Mise gitáron című művet.

A program kapcsán létrejött egy bővíthető online kottatár is, ami ITT elérhető.

A szervezők szerint a dicsőítő zenében való fejlődés, a közösségek együttműködése, valamint a közösségépítés és a közös munka kihívásának vállalása hatékony szolgálat lehet egyházunkban, mert tenni valamit Isten dicsőségére nagy dolog, de az igazán nagy dolog az, ha „kinyitjuk az ajtót, behívunk rajta másokat, és azt mondjuk: »Gyerünk, építsünk fel valamit együtt! Építsünk fel valamit együtt Isten dicsőségére!«” (Matt Redman)


Remélhetőleg ez a szemlélet segítségül és mintául szolgálhat az egyházmegye különböző részein, ahová a táborozó fiatalok hazaviszik a hét során szerzett tudásukat, élményeiket és tapasztalataikat.

Fotó: Parázs Pasztorális Központ

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria