Egyházmegyeközi pasztorális találkozót tartottak Nagyváradon

Külhoni – 2018. március 23., péntek | 17:49

Nagyváradon tartották összejövetelüket a gyulafehérvári főegyházmegye, a temesvári, a szatmári és a házigazda nagyváradi egyházmegye családpasztorációval foglalkozó munkatársai március 21–22-én.


A Posticum kulturális, ifjúsági és spirituális központban tartott találkozó második napján Böcskei László megyéspüspök is részt vett. 

A rendezvényt minden év márciusában szervezik meg, mindig más-más egyházmegye területén, továbbképzés céljával, illetve azért, hogy a munkatársak megosszák egymással az elmúlt év tapasztalatait, és együttműködési lehetőségeket ismerjenek fel és dolgozzanak ki.

Március 21-én, szerdán Tóth Attila Levente tasnádszántói plébános tartott előadást az apakép és istenkép viszonyáról, Pécsi Rita és Joseph Kentenich írásai alapján. Az előadó hangsúlyozta, hogy a családapa-gyermek kapcsolat mennyire befolyásolja és meghatározza a gyermek istenképét.

A találkozó második részében az egyházmegyék képviselői beszámoltak éves tevékenységükről, ötleteket cseréltek, bátorították egymást.

A találkozó a nagyváradi várban, Szent László egykori sírhelyénél tett látogatással és a szent király közbenjárását kérő imával zárult.

A következő munkatalálkozóra egy év múlva a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye munkatársainak szervezésében kerül sor.


Forrás és fotó: Hírek.Várad.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria