Egymillió gyermek imájához csatlakoztak a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola tanulói

Kishírek – 2018. október 19., péntek | 10:22

2005 óta egy Dél-Amerikából induló kezdeményezésre a világ minden táján egymillió gyermek imádkozza egy időben a rózsafüzért a világ egységéért és a békéért. A kezdeményezéshez Ugrits Tamás püspöki biztos vezetésével a székesfehérvári Szent Imre-iskola diákjai is csatlakoztak október 18-án.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Szent Imre-iskolások nemcsak ezen a napon mondják el a rózsafüzért, csatlakozva az egész világot átölelő imalánchoz. A felső tagozatosok minden pénteken imádkoznak a kápolnában és egy hetven tagú rózsafüzércsoport is imádkozik a családokért, a békéért. A gyermekek így megismerik a közös ima erejét, megtapasztalják az összetartozást, amely a helyi egyházban és a világban így megvalósul.

A Szentatya idén úgy határozott, minden hívőt arra hív az egész világon, hogy októberben, Mária hónapjában, imádkozza el mindennap a rózsafüzért; így kapcsolódjunk össze közösségben és bűnbánatban, mint Isten népe, amely Isten Szent Anyját és Szent Mihály arkangyalt kéri, óvja meg a világot és az Egyházat minden rossztól.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Nagy Anikó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria