Együtt Noé bárkáján – Föld napja a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban

Hazai – 2018. április 24., kedd | 16:10

Mindannyiunk közös érdeke a teremtett világ védelme, erre hívja fel a figyelmet minden évben a Föld napja – április 22. – köré szervezett rengeteg esemény világszerte. Ebből az alkalomból családi délutánt rendezett április 21-én a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A múzeum munkatársai Kiss Emőke vezetésével érdekes programokkal várták az iskoláskorú gyermekeket és szüleiket, kísérőiket. A családi nap Ültess virágot! címmel kertészkedéssel kezdődött.

A kertészkedést a Noé bárkája elnevezésű kézműves-foglalkozás követte a múzeumkertben. Itt olyan anyagokból készültek ajándékok, amelyek a szelektívhulladék-gyűjtőbe vagy a szeméttárolóba kerültek volna.

A szervezők meglepetésprogrammal is készültek: a múzeumkertbe kitelepült  a Herosz Állat- és Természetvédő Egyesület székesfehérvári állatotthona. A program keretében Bódyné Szarvas Éva önkéntes a felelős állattartásról tartott előadást a gyerekeknek.

Bódyné Szarvas Éva játékos feladatokkal mutatta be, hogy a háziállatok megfelelő gondozása is hozzátartozik Földünk élővilágának védelméhez. A gyerekek természetesen megsimogathatták az állatokat, megismerkedhettek  a cicákkal és a kutyákkal.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria