Együtt ünnepelték ezüstmiséjüket a győri szeminárium egykori növendékei

Hazai – 2018. június 14., csütörtök | 12:00

Nyolcan fejezték be tanulmányaikat a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézetben 1993-ban. Négyüket a Győri, négyüket a Szombathelyi Egyházmegye szolgálatára szentelte fel püspökük. Pappá szentelésük 25. évfordulója alkalmából június 11-én szentmisét ünnepeltek a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök, aki a Győri Egyházmegye főpásztoraként 1993. június 18-án a Nagyboldogasszony-székesegyházban pappá szentelte a győri egyházmegyés növendékeket. 

A szentmise főcelebránsa Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa volt. Koncelebrált az évfolyamtársak közül a Győri Egyházmegyéből Simonics Péter tárkányi, Varga Imre ácsi és Winkler Zsolt öttevényi plébános; a Szombathelyi Egyházmegyéből Gaál Sándor szombathely-oladi, Kovács György győrvári és Stift Zoltán sorokpolányi plébános. A jubilánsokkal koncelebrált Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész.

Winkler Zsolt atya szentbeszédében felidézte a szemináriumi éveket, áldozópappá szentelésüket, valamint az elmúlt huszonöt év lelkipásztori szolgálatát.

A szentmise végén a jubilánsok együtt adtak ezüstmisés áldást a jelen lévő hívekre.

Végül a Könnyező Szűzanya oltáránál hálát adtak az elmúlt huszonöt év kegyelmeiért.

Szöveg és fotó: Vaday Tamás / Győri Szent Imre Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria