Elég a bántalmazásokból! – Római graffiti méltatja Ferenc pápa fellépését

Ferenc pápa – 2019. március 27., szerda | 17:14

Róma több házfalán is felbukkant már Ferenc pápa graffitiken – többek között Supermanként vagy a „4 a nyerő” játék kapcsán. Most egy új utcai falfestmény színesíti a palettát: a kiskorúak védelme érdekében.

Az olasz Street Art művész, Tvboy alkotását a kiskorúak ellen elkövetett – a Katolikus Egyházat is érintő – bántalmazási botrányok ihlették. A Rómában, a Piazza Navona közelében található Vicolo degli Osti utcában készült graffiti Ferenc pápát ábrázolja, nyakában egy kisgyerekkel, aki a következő feliratot fújja a falra: „Elég a bántalmazásokból” („Stop abuse”) .

A szicíliai származású művész – polgári nevén Salvatore Benintende – új graffitijével kapcsolatban március 24-én a következő bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán: a kép azt a vágyat fejezi ki, hogy szülessen végre megoldás erre a kényes és fájdalmas problémára.

Az egyházi személyek által elkövetett szexuális visszaélések sokáig tabunak számítottak – teszi hozzá a művész –, és Ferenc pápa nyíltan elkezdett foglalkozni e problémával a Vatikánon belül és kívül.

*

Az utóbbi években több olyan utcai falfestmény látott napvilágot Rómában, amely Ferenc pápát ábrázolja.

Igen híressé vált többek között Mauro Pallotta 2014-ben készített Superpope-graffitije: a Borgo Pio negyedben szuperhősként jelent meg a Szentatya repülő alakja egy ház falán.

Forrás és fotó: Domradio.de; Katholisch.de

Magyar Kurír
(gj)

Kapcsolódó fotógaléria