Életek az életért címmel fiataloknak is szóló életvédő konferenciát tartanak Pócspetriben

Hazai – 2019. november 6., szerda | 17:29

Életek az életért címmel harmadik alkalommal rendeznek konferenciát az ifjúság és életvédelem témakörében november 9-én Pócspetriben, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskolájában és Óvodájában, valamint a helyi katolikus templomban.

A konferenciát a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért Krisztus-hívők egyházmegyei jogú hivatalos társulása és a Magyarországi Billings Központ közösen szervezi.

9.15-től zajlik a regisztráció, majd a program 9.45-kor, a Filia Ifjúsági Közösség Születés című táncjátékával kezdődik.

Ezt követően Bosák Nándor nyugalmazott debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az Élethivatásokra való nevelés feladatairól, a család, papság, szerzetesség a családban, iskolában, lelkipásztori gyakorlatban jelen lévő lehetőségeiről tart előadást.

Visszatérés Emmauszból Jeruzsálembe címmel tart előadást Ferenc pápa Christus vivit kezdetű (fiataloknak szóló) apostoli buzdítása alapján Szenes István plébános, a Vianney Testvérek a Tisztuló Lelkekért közösség vezetője.

Ezt követően a résztvevők témák szerinti szekcióüléseken vitatják meg a hallottakat.

A délután során Az egészségfejlesztés és az életvédelem kapcsolata a fiatalok körében címmel főként a prevencióval kapcsolatban kaphatnak az érdeklődők szakorvosi tanácsokat.

Az Életre szóló szeretet programot egy egészségügyben dolgozó szakemberből, pedagógusból és szülőből álló team mutatja be.

Végül fiatalok tesznek tanúságot, akik elvárásaikat is megfogalmazzák az Egyház felnőtt tagjai felé, valamint annak is hangot adnak, hogy ők milyen felelősséget tudnak vállalni az Egyházban.

A program szentmisével zárul, amelyet Bosák Nándor püspök celebrál.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.keti.hu vagy a www.billings.hu oldalon lehet.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria