Folytatódik az Esti8-as Szombathelyen

Hazai – 2018. február 13., kedd | 14:29

Február 11-én megkezdődött az Esti8-as ifjúsági szentmisék hetedik féléve Szombathelyen. A félévnyitó szentmisét Németh Norbert egyetemi lelkész mutatta be.

A szentmise elején Németh Norbert köszöntötte a megjelenteket, különönös tekintettel a diákokra. Az egyetemi lelkész arra emlékeztetett, hogy nemcsak az Esti8-asban indul új félév, hanem az iskolákban is. A kezdő énekre is utalva, melyben a Szentlelket hívták a jelenlévők, Németh Norbert kiemelte: hívnunk, kérnünk kell a Szentlelket, hogy segítsen bennünket továbbra is feladatainkban, a tanulásban, munkában az előttünk álló félév során.

Az Esti8-as szervezői nemcsak a Szombathelyi Egyházmegyéből, hanem más egyházmegyékből, szerzetesközösségekből is hívnak lelkipásztorokat, hogy együtt ünnepeljék a szentmisét. A tavaszi félévben tizenhat szentmise lesz, melyeket többek között  Kiss László, Bodorkós Imre, Inzsöl Richárd és Martos Levente Balázs fog bemutatni.

Jövő vasárnap, február 17-én Koroknai Zoltán jezsuita szerzetes tart szentmisét, és az Akkord együttes vállal zenei szolgálatot. Áprilisban az egyházmegye főpásztora, Székely János püspök lesz az Esti8-as vendége.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria