Letölthető Ferenc pápa új telefonos alkalmazása – VIDEÓVAL

Ferenc pápa – 2014. július 10., csütörtök | 17:21

Miután tavaly megjelent a Vatikán hivatalos pápa appje, a „The Pope App“ hírekkel, fotókkal, filmekkel, Ferenc pápa prédikációival, most a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsa „A pápa világa” elnevezéssel aktualizálta és továbbfejlesztette az okostelefonokra készült alkalmazást.

Ferenc pápa elismerését fejezte ki a vatikáni sajtószolgálat erőfeszítéseiért, mellyel tovább erősítették az Egyház jelenlétét és közreműködését a digitális világban. Claudio Celli érsek, a Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának elnöke Thaddeus Jones, a projekt koordinátora kíséretében mutatta be a 2.0 fejlesztést.

A Pope App 2.0 július 4-től érhető el és tölthető le ingyenesen Apple és androidos rendszerű készülékekre a Google Play storesról és az iTunesról. Az alkalmazás jelenleg öt nyelven hozzáférhető.

A Pope App 2.0 új megjelenése egyszerűbb hozzáférést biztosít a tartalmakhoz. Lehetővé teszi, hogy az emberek szorosabb kapcsolatba lépjenek Ferenc pápával, Isten szeretetét közvetítő tanításával – mutatta be Claudio Celli érsek a fejlesztést.

Az elmúlt évben a Vatikáni Rádió már megjelent egy alkalmazással a piacon, májusban pedig elérhetővé vált a vatikáni híralkalmazás, mely tartalmazza mindazokat a híreket, melyek a news.va oldalon megjelennek, tartalmaz továbbá fényképeket, filmeket és a pápa homíliáit.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria