Elindult a jelentkezés a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra

Hazai – 2016. március 23., szerda | 13:21

Már elérhető a krakko2016.hu honlapról az a jelentkezési rendszer, amelynek segítségével a magyar fiatalok regisztrálhatnak a 2016-os krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra.

„Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek” – ezzel a mottóval hirdette meg Ferenc pápa az Ifjúsági Világtalálkozót az irgalmasság szentévében. A világegyház legnagyobb ifjúsági eseményét – amelyen Ferenc pápa is részt vesz – 2016. július 25. és 31. között rendezik meg Krakkóban. A szervezők a várhatóan mintegy 2,5 millió résztvevő között négy-ötezer magyar fiatalra számítanak.

Az Ifjúsági Világtalálkozóra a krakko2016.hu/jelentkezes címen lehet regisztrálni.

A fiatalok már a világtalálkozó előtti hetet is Lengyelországban tölthetik: az egyházmegyék, szerzetesközösségek és lelkiségi mozgalmak által szervezett előtalálkozók jó alkalmat kínálnak a vendéglátó ország kultúrájának, lelkiségének megismerésére.

A magyar fiatalok a most megnyílt regisztrációs rendszer segítségével jelentkezhetnek a találkozóra június 15-ig. A szervezők önkéntesek jelentkezését is várják: az ő segítségükre mind az előkészületek, mind a krakkói magyar programok megvalósításában számít a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága.

Az Ifjúsági Világtalálkozó krakko2016.hu címen elérhető magyar honlapja folyamatosan tájékoztat a találkozóval kapcsolatos hírekről, a jelentkezés feltételeiről és a programokról.

Sajtóinformáció az MKPK Ifjúsági Bizottságánál (sajto@krakko2016.hu) kérhető.

További részletek délután megjelenő interjúnkban. 


Forrás: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Fotó: Ifjúsági Világtalálkozó

Magyar Kurír