Elkészült a teljes ikonosztázion a miskolci görögkatolikus iskola kápolnájában

Hazai – 2018. február 7., szerda | 13:07

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola kápolnájában helyére került minden ikon a képállványon. Az ikonosztáziont Orosz Atanáz megyéspüspök szentelte meg Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, február 2-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ahogy nekünk, embereknek, úgy az épületeknek, otthonainknak is van szívük. Olyan helyek ezek, ahol a legtöbbet tartózkodunk, ahol a közös élményekben gazdagodva kiteljesedhetünk. Iskolánk számára ez a szív, ez a hely a kápolna, amiből egész nevelő-oktató tevékenységünk táplálkozik – fogalmazott az eseményről szóló beszámolójában Béres Gábor iskolalelkész, az intézmény nevelési igazgatóhelyettese.

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepére – Janka Gábor atya fáradozásainak köszönhetően – a már korábban elkészült és felszentelt iskolakápolna ikonosztázionja teljessé vált: minden ikon a helyére került.

Orosz Atanáz megyéspüspök az ünnepi Szent Liturgia keretében megszentelte az ikonosztáziont, így a miskolci oktatási intézmény kápolnája „teljes díszében ékeskedhet, segítve minden betérő Istenhez fordulását, az imát és az áhítatot” – írta az iskolalelkész.

A miskolci görögkatolikus oktatási intézmény vezetősége köszönetet mond minden adakozónak: a szülőknek, az osztályközösségeknek, a támogatóknak és a kivitelezésben részt vevőknek egyaránt.

Forrás és fotó: Migorkat.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria