Elköteleződésre hív Kirill pátriárka húsvéti üzenetében

Kitekintő – 2017. április 20., csütörtök | 11:09

Húsvéti üzenetében arra buzdítja a híveket az orosz ortodox egyház feje, hogy szavakkal és tettekkel tegyenek tanúságot a kegyelemről, amelyet az Üdvözítővel való szeretetközösségből kapnak.

„A gonosz benne él az emberekben, és sajnos az ördög kísértései továbbra is hatást gyakorolnak a világra. Lelkünkben azonban ne adjunk helyet a csüggedésnek, mert bárki is okozza problémáinkat, a katasztrófákat, a konfliktusokat, az ellentéteket, mi tudjuk, hogy az Úr legyőzte a világot (vö. Jn 16,33). Urunk Jézus Krisztus feltámadásának napja a világ alapja, a kiengesztelődés kezdete, minden ellenségeskedés vége, a halál megsemmisítése, az ördög veresége. A feltámadás a keresztények világnak szóló üzenetének esszenciája” – fogalmaz húsvéti üzenetében Kirill moszkvai pátriárka.

Hangsúlyozza: legyünk lelkesek az evangélium parancsainak megvalósításában: úgy, hogy követhessék példánkat, és vágyakozzanak arra, hogy részesüljenek a hit győzelmében és az Isten adta kegyelem gazdagságában, amelyet mindazoknak nyújt, akik hűségesek hozzá.

„Az Úrral való egységünk nem korlátozódhat pusztán a liturgikus szertartásokon való részvételre vagy a személyes imára. Nem ünnepelhetünk felhőtlenül, ha tudjuk, hogy vannak a közelünkben emberek, akik nem találták meg az élet örömét Istenben, akik szenvednek, szomorúak, magányosak, nyomorognak vagy betegek.”

Az orosz ortodox egyház feje elköteleződésre hív: hogy Krisztus nevét megdicsőítsük mindenhol a világban úgy, hogy az emberek – látván az Isten dicsőségére megtett jót – közelebb lépjenek a hithez, szívüket a mennyei Atya felé fordítva.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria