Élő passiót mutattak be Bátaszéken - VIDEÓVAL

Hazai – 2014. április 16., szerda | 12:00

Élő passiót mutattak be a bátaszéki római katolikus templomban virágvasárnap. A zenés misztériumjáték előadása immár másfél évtizedes hagyománnyal bír a városban.

Zarándokhellyé változik minden virágvasárnapon Bátaszék temploma az 1999 óta rendezett szabadtéri passió alkalmából. Közel százan vettek részt a szenvedéstörténet megelevenítésében: a Szent Cecília Kórus énekelte az evangéliumot, az előadás szereplőiként – egy-egy római katonát vagy éppen a nép tagjait alakítva – pedig felnőttek, általános és középiskolások is közreműködtek.

A passió rendezésért felelős Sümegi József diakónus kiemelte a Kajsza család szerepvállalását, külön megemlítve Kajsza Bélát, akit a hagyomány megteremtése óta minden évben Jézusként szerepel.

Az idei volt a huszonkettedik élő passió, amelyet nemcsak Bátaszéken ismernek, hiszen a környező községekbe és Bátaszék erdélyi testvértelepülésére, Gyergyóditróra is elvitték már. A vasárnapi szentmisén, amelyet Udvardy György, a Pécsi Egyházmegye püspöke celebrált, szintén sokan részt vettek; zarándokok érkeztek buszokkal Döbröközről, Kakasdról, Bajáról, Szekszárdról is.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria