Első alkalommal rendeztek magyar katolikus családi napot Kárpátalján

Külhoni – 2015. május 22., péntek | 16:00

Változatos programot állítottak össze a szervezők Beregszászban a Pásztor Ferenc Közösségi Ház tágas udvarán május 16-án megtartott I. Kárpátaljai Magyar Katolikus Családi Nap résztvevői számára – számol be a Kárpátinfo.


A felnőttek hitmélyítő előadásokon, kiscsoportos beszélgetésen vettek részt, a gyerekeket pedig különböző játékok várták. Sokan vettek részt a kézműves-foglalkozásokon, melyek során a gyerekek például színes papírokból és fonalakból készíthettek ajándéktárgyakat.

A Ki mit tud? vetélkedőre benevezők megmutathatták nem mindennapi képességeiket, rátermettségüket. Akik madártávlatból – az ódon római katolikus templom tornyából – szerették volna látni Beregszászt, azok a toronytúrára neveztek be. De volt focikupa, zumba, íjászat, kincskeresés és közös ebéd is.

Az alkalmat néhány civil szervezet arra használta ki, hogy népszerűsítse, a közönséggel megismertesse tevékenységét. Többek között bemutatkozott a Kezünkben a Jövő Alapítvány, a Beregszászi Szent Anna Karitász, a Munkácsi Szent Márton Egyesület.

Csanády Márta és Mihály budapesti házaspár – számos sikeres családi nap résztvevője – közös előadásukban arra keresték a választ, hogy mikor vagyunk képesek összefogni egy jó ügy érdekében, s ehhez miként kell leküzdeni az akadályokat. Bibliai példák alapján bebizonyították, hogy Krisztus követése, az általa tanított feltétlen alázat és engedelmesség az egyetlen biztos módszer, hogy legyőzzük lelki restségünket, hogy ne másokra hárítsuk a kezdeményezést.

A kora délutáni órákban a Beregszászi Művészeti Iskola gyermektánccsoportja a Kárpát-medence népeinek táncaiból mutatott be ízelítőt. Később a tanintézmény harmonikaegyüttese örökzöld dallamokat szólaltatott meg. A beregszászi Szent Kereszt Kórus és a Rácz István atya vezette kórus Istent dicsőítő énekeket adott elő.

Az esti szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatta be. A beregszászi rendezvényre a környező és a távolabbi településekről is érkeztek hívek.

Fotó: Kárpátaljalap.net

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria