Adománygyűjtés a Szent Zotikosz lakásotthon első karácsonyára

Hazai – 2014. december 22., hétfő | 16:22

Gyerekek ajándékoznak meg gyerekeket: a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonai számára gyűjtöttek a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskola tanulói. A Szent Zotikosz lakói első karácsonyukat ünneplik a görögkatolikus intézményben. A Miskolci Apostoli Exarchátus tudósítása.

A karácsonyra készülődve az előző évekhez hasonlóan Szent Erzsébet-napi adománygyűjtést hirdettek a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában. A gyerekek és szüleik a ruhák és a cipők mellett játékokat is szép számmal ajánlottak fel. Az egy héten át tartó akció eredményeként 42 zsák felnőttruha, 21 zsák gyerekruha, 4 zsák cipő és 12 zsák játék gyűlt össze. Minden évben más-más célra gyűjtenek: idén a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakásotthonainak szánták az adományokat.

A Miskolci Apostoli Exarchátus 2014-től tizenegy lakásotthon fenntartója. A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény lakóinak első karácsonyát a görögkatolikus egyház is megpróbálta szebbé varázsolni. Ehhez a törekvéshez járult hozzá – a cselekvő szeretet megnyilvánulásaként – a Miskolci Görög Katolikus Általános Iskolában meghirdetett gyűjtése is.

Fotó: Miskolci Apostoli Exarchátus

Magyar Kurír