Elsőáldozás az augsburgi magyar katolikusoknál

Kishírek – 2019. július 15., hétfő | 16:10

Az augsburgi Szent Piroska Hétvégi Magyar Iskola öt diákja gyermekmise keretében járult az első szentáldozáshoz a Szent Maximilian-templomban július 6-án. A szentmise egyben hálaadás is volt a tanév kegyelmeiért: a mise után sor került a helyi misszió keretein belül működő Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda évzáró ünnepségére is.

A szentmisét Csibi Sándor, az augsburgi Szent László Magyar Katolikus Misszió plébánosa mutatta be. Prédikációjának keretében közös játékra hívta a gyermekeket, melyben megtapasztalhatták, hogy milyen fontos a szeretetteljes testvéri közösség. Az átváltoztatás előtt pedig felmehettek az oltárhoz, hogy közelről lehessenek szemtanúi az utolsó vacsora emlékezetének. A szentmisén közreműködött a Magyar Katolikus Misszió énekkara is Seböck Ibolya vezetésével, aki éneklésre, táncra és tapsolásra buzdította a gyermekeket.

A szentmisét követően Kibili Angéla, a Szent Piroska Hétvégi Magyar Iskola és Óvoda vezetője szólt a jelenlévőkhöz. Köszöntő szavaiban kiemelte, hogy a tanévzáró fontos mérföldkő a már több mint két évtizede működő intézmény életében, mely idén az első konzuli modell keretében teljesített tanévet tudhatja maga mögött. A magyar nyelvű oktatáson részt vevő gyermekek egy személyre szóló értékeléssel ellátott tanúsítványt vehettek át tanáraiktól.

Az ünnepséget agapé és baráti együttlét, valamint a Léghajó Meseszínház Ludas Matyi című előadása követte.

Szöveg és fotó: Taczman Andrea 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria