Elváltak számára szerveztek lelki hétvégét Szombathelyen

Hazai – 2017. február 28., kedd | 14:11

Február 17. és 19. között a Martineum Felnőttképző Akadémia elváltak számára szervezett lelki hétvégét Bíró László családreferens püspök vezetésével.

A résztvevők között voltak újraházasodottak, elvált egyedülállók, de olyanok is, akik korábbi házasságuk érvényességének vizsgálatát tervezik. 

Az Egyház tanítása a családszinódus után sem változott, Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítása nem hozott új doktrinát. De az Egyház szeretete élő és valóságos mindenki felé, akármilyen életállapotban is van. Ezt tapasztalhatták meg a résztvevők a két nap során.

„Nagyon sok a zavar bennünk, elváltakban és a környezetünkben is. Sok a fájdalom, de nagyon kevés az értő segítség. Fontos alapvetéseket tisztázni, pontosítani, mert ez nagy segítség a keresztény identitásunk újraértelmezésében” – mondta el a lelkigyakorlat egyik résztvevője.

„Nagyon jó, hogy a házasság hete idején rendezték meg ezt a lelkigyakorlatot. Aki egyedül maradt, az életének legnagyobb kudarcának érezheti, hogy nem tudta megőrizni a házasságát és egyben tartani a családját. Jó érezni, hogy az Egyház ilyenkor is gondol ránk és fontosnak tart minket!” – vallotta egy másik résztvevő.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria