Engesztelő imaest Csehimindszenten

Hazai – 2014. augusztus 1., péntek | 17:38

Július 29-én engesztelő imaestre gyűltek össze a katolikus hívek a csehimindszenti Mindenszentek-templomban. A Szombathelyi Egyházmegye adott hírt az eseményről.


A körmendi plébánia hívei is Csehimindszentre zarándokoltak Németh Zoltán atya vezetésével, hogy együtt imádkozzanak a helyi hívekkel Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek boldoggá avatásáért és a magyar hazáért. Új papi hivatásokért is könyörögtek.


Az imaest hagyományosan keresztúttal kezdődött 18 órakor, amelyet Takács András, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet hallgatója és Mikolás Attila salomvári plébános vezetett.


A 19 órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Gyürki László pápai prelátus volt. Déri Péter atya homíliájában Mindszenty bíboros börtönéveit felelevenítve elmondta, hogy folyamatos rettegés és kisebb engedmények váltakozásával teltek hónapjai, a lelki megpróbáltatás és a testi kínzások komoly erőpróba elé állították, de a hite e legnehezebb időkben is erős maradt.

A szentmisét követően fáklyás körmenetet tartottak. Közösen vonultak a falu főterén álló Mindszenty-szoborhoz, ahol felidézték a bíboros életének legfontosabb állomásait, és imádkoztak boldoggá avatásáért. Az este zárásaként elénekelték a Himnuszt.

Fotó: Papp Balázs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria