Erdei iskolában tanultak a tolnai katolikus iskolások

Kishírek – 2017. szeptember 19., kedd | 15:51

Második alkalommal szervezett erdei iskolát tanulói számára a tolnai Szent Mór Katolikus Általános Iskola. Szeptember 11. és 15. között Püspökszentlászlót és környékét fedezhették fel a diákok.

A hét első napjaiban az alsó tagozatosok, második felében a felsősök táboroztak a Zengő tövében. A programok között több kirándulás is szerepelt: nemcsak a Zengőt hódították meg a gyerekek, jártak Kisújbányán, a Szent Márton-kápolnában, és felkapaszkodtak a Cigány-hegyi kilátóhoz. Az erdőben számháborúztak, majd a Diós- és a Zarándok-forrásnál enyhítették szomjukat.

Hogy ismeretekben is gyarapodjanak a diákok, tanáraik az arborétumban bemutatót tartottak a környékbeli ritka állatokról, növényekről, a környező településekről. A gyerekek megismerték a Zengő legendáját, a helyi hagyományokat, a település névadója, Szent László király életét. Az így megszerzett tudást akadályversenyen kamatoztathatták.

Az erdei iskola nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyermekek és tanáraik jobban megismerjék egymást, a tanulók igazi segítő közösséggé kovácsolódjanak. A program megvalósításában nagy segítséget jelentett a fenntartó Pécsi Egyházmegye támogatása, illetve a tolnai katolikus plébánia karitászcsoportjának élelmiszeradománya, amelyet hálásan köszönnek a szervezők.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria