Angyalváró – A dévai Szent Ferenc Alapítványnak gyűjtenek „cipősdobozokat”

Hazai – 2016. december 3., szombat | 17:01

A Pálferi Karitász, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, valamint a Magyar Cserkészszövetség idén is Böjte Csaba gyermekeinek gyűjt ajándékokat a karácsony előtti időszakban.

A cél, hogy ötszáz darab cipősdoboz gyűljön össze, tele kedves, figyelmes és örömteli meglepetéssel. Az ajándékokat ismét személyesen viszik el a szervezetek képviselői Erdélybe, és részt vesznek december 17-én Parajdon az „Angyalváró” ünnepségen, ahol a helyben szervezett műsort kiegészítendő ők is készülnek játékokkal, programokkal, 2500 gyermek számára.

A megajándékozottak között kicsik és nagyok egyaránt vannak, egészen 18 éves korig. A három szervezet a gyermekek nevében szívesen fogad játékokat, iskolai eszközöket és édességet éppúgy, mint tisztálkodási szereket (fogkrém, fogkefe, szappan, lányoknak hajbavalók, papírzsebkendő, stb.)

Kérik, hogy a dobozra írják fel, milyen nemű és korú gyermeknek szánják az ajándékot, valamint, hogy a dobozt ne ragasszák le. Azt is javasolják, hogy akinek ideje engedi, írjon egy személyes, szívből szóló üzenetet is az ajándékozottnak.

Tartós élelmiszert (cukrot, lisztet, konzerveket, müzlit, grízt, rizst, stb.) is fogadnak a szervezők.

Gyűjtőpontok

Magyar Cserkészszövetség (Bp., Tömörkény u. 3/A.): december 1–15., hétköznapokon 8-tól 15-ig

Dürlin Rendezvényház (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19–21.): december 6. és 13. között, Pál Feri atya keddi alkalmai előtt és után

Corvin Pláza (Bp., Futó u. 37–45., CBA előtt): december 3. és december 10. között

SOTE (1085 Bp., Üllői út 26.): december 5., a „Család és Karrier” előadások előtt, alatt és után

* * *

Ha nincs lehetősége és ideje cipősdobozt hozni, az önkéntesek 2000 forintból összeállítanak egy doboznyi ajándékot.

Ezenkívül a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány számláján keresztül is lehet ugyanerre a célra pénzt adni. Számlaszám: 16200199–11531241–00000000 (Magnetbank). Kérik, a megjegyzés rovatban tüntessék fel: „Dévai adomány”

Forrás és illusztráció: Pálferi Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria