Erdingi magyar családok lelki hétvégéje

Kishírek – 2018. július 16., hétfő | 16:46

Lelki hétvégét szervezett a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség július 6-tól 8-ig az erdingi magyar családok számára Miesbachban. Somogyi Ágota beszámolóját adjuk közre.

Július 6-án erdingi családjaink nagy része zuhogó esőben indult útnak Miesbachba. Sokan nem is bíztak a tábortűzben, amelyet aztán a gyerekek nagy örömére mégiscsak sikerült meggyújtani egy lelki beszélgetés után.

A szombati reggeli után szentmise következett, a misén gyermekeink olvasták föl a könyörgéseket és volt ministránsunk is. A lelki programot a mise utáni lelki eszmecsere zárta. Majd rövid kupaktanács után megállapodtunk a kirándulás útitervében s elindultunk a Spitzingsee felé. Pár perc közös gyaloglás után kettévált a csoport, az edzettebbek egy hosszabb túrára vállalkoztak, a többiek a babakocsival is járható utat választották. Mindkét csapatnak volt kalandja bőven. Néhányan felmásztak egy nem is létező barlanghoz, a másik társaság pedig még a térképről is lement... A túra végén alig pár perces különbséggel értünk vissza a kiindulási helyhez. Az estét grillvacsora és különböző játékok zárták.

Vasárnap reggeli után barkácsolni, bingózni, számháborúzni volt lehetősége mindenkinek; volt, aki a bűvös kocka (és társai) rejtelmeibe próbálta beavatni a többieket, mások pedig magyaros mintájú tetoválásfestést kaphattak. A délelőtt gyorsan eltelt, a csomagolás után korai ebéd következett, majd indultunk is vissza Erding felé, már most várva a következő miesbachi hétvégét.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria