Erdő Péter New York-i magyarokkal találkozott

Külhoni – 2015. augusztus 28., péntek | 1:02

Az amerikai látogatáson részt vevő Erdő Péter bíboros augusztus 26-án a New York-i Magyar Ház tulajdonos szervezeteivel és vezetőségével, a Szent István Egyházközösség Világi Bizottságának vezetőivel és Kumin Ferenc főkonzullal találkozott.


Erdő Péter a találkozó első részében egy zártkörű fogadáson a New York-i Szent István-templom bezárása kapcsán az amerikai római katolikus templomok működésének körülményeiről tájékozódott.

A beszélgetésen a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség, a Széchenyi István Társaság, az Amerikai Magyar Könyvtár és Történelmi Társulat, az Amerikai Magyar Irodalmi és Oktatási Alapítvány, és a Szent István Egyházközösség Világi Bizottsága tagjai vettek részt.

Az est hátralevő részében Kumin Ferenc, Magyarország New York-i főkonzulja nyilvános beszélgetés keretei között kérdezte Erdő Péter bíborost a római katolikus egyház magyarországi működéséről, a hitélet átalakulásáról, valamint a New York-i Szent István-templom bezárásának és egy lehetséges New York-i magyar misszió megalakításának körülményeiről.

Augusztus 29-én kerül sor a washingtoni Szeplőtelen Fogantatás-bazilikában található magyar kápolna felszentelésére. A szertartást Donald Wuerl bíboros, Washington érseke és Erdő Péter bíboros vezeti.

Fotó: Tarcsay Péter

Magyar Kurír