Ételosztás Nagyváradon

Külhoni – 2015. március 3., kedd | 10:03

A múlt hét folyamán két alkalommal is ételt osztott a rászorulóknak a nagyváradi Caritas Catolica, a német Caritasverband Passau szervezet támogatásával – tájékoztat a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye.

Február 25-én, szerdán a biharpüspöki szeméttelep mellett található nyomortelepre vittek kenyeret, olajat, szalámit, száraztésztát, cukrot, májpástétomot, húskonzerveket, sajtot, margarint és rizst tartalmazó tartósélelmiszer-csomagokat, 1553 lej (106 ezer forint) összértékben. A méretes csomagok szállításában Mihai Fechetă atya, a Don Orione-líceumban szolgáló görögkatolikus pap segédkezett, az osztást pedig Kiss Károly ügyvezető igazgató vezetésével a Caritas által működtetett nagyváradi kollégium tanulói, valamint a segélyszervezet ingyenes szociálismunkás-képzésének résztvevői végezték.

Február 26-án, csütörtökön pedig Böcskei László római katolikus megyéspüspök vezetésével a Guttenberg utcai hajléktalanszálló lakóinak vitt meleg vacsorát a Caritas Catolica 1120 lej (76 ezer forint) összértékben. Ebben az akcióban is segítettek az ingyenes szociálismunkás-tanfolyam résztvevői, valamint a kollégiumi diákok. A résztvevőknek gondjuk volt arra, hogy ne csak a főépületben, hanem a hajléktalanszálló hátsó udvarán elhelyezett lakókonténerekben és az elkülönítőben lévők is kapjanak vacsorát. Az adományvivők az elkülönítőben néhány súlyosan beteg, kilátástalan helyzetben levő emberrel is találkozhattak, akik hálásabbnak bizonyultak a püspök áldásáért és biztató szavaiért, mint a meleg vacsoráért.

A különleges ételosztási akciók mellett a Caritas Catolica Spartacus utcai szociális konyhája közel hetven rászoruló részére biztosít meleg ebédet nap mint nap Nagyváradon. Ez a segélyszolgálat nem létezhetne a külföldi és belföldi támogatók nagylelkű hozzájárulása nélkül. Aki támogatni szeretné munkájukat, az a nagyváradi Caritas Catolica honlapján tájékozódhat.

Fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria