Ételosztás a Rákosmentén

Hazai – 2015. február 28., szombat | 15:20

Február 27-én, pénteken 12 órától Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója, Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Riz Levente polgármester 200 adag meleg ételt osztott ki Budapesten, a XVII. kerületben a rászorulók részére.

Február 27-én a Rákosmenti Polgármesteri Hivatal és a Kormányhivatal épülete közötti területen felállított sátornál osztották ki a 200 adag meleg ételt.

A XVII. kerületi önkormányzat vezetősége a Katolikus Karitásszal együttműködve több héten át oszt péntekenként meleg ételt a fővárosban.

A téli hideg hetek alatt a Katolikus Karitász fokozott figyelmet fordított a nehéz anyagi körülmények között élő családokra, az idős és beteg emberekre, valamint mindazokra, akik állandó fedél nélkül az utcán töltik az éjszakát és a nappalok nagy részét.

A Karitász munkatársai és önkéntesei országszerte számos helyszínen nyújtottak segítséget a hideg okozta nehézségek leküzdésében. Hazánk számos pontján több hónapon át rendszeresen osztottak meleg ételt, élelmiszercsomagokat és meleg ruhát.

Fotó: Tizenhetedik.hu

Magyar Kurír